Поділитись:

Судили волинянина, який віз в Білорусь пів мільйона пачок сигарет

Понеділок, 30 серпня 2021, 10:01
Судили волинянина, який віз в Білорусь пів мільйона пачок сигарет

Волинянин намагався незаконно вивезти у Білорусь майже півмільйона пачок сигарет кустарного виронбництва. Однак, непомітно для митного контролю це зробити не вдалося, тож чоловік постав перед судом.

Відповідний вирок виніс Любешівський районний суд Волинської області 26 серпня.

Як вбачається з вироку, раніше не судимий громадянин 21 листопада 2020 року вантажним автомобілем Volvo намагався вивезти з Волині на території Білорусі майже 440 тисяч контрафактних циагрок. У суді чоловік розповів, що таким чином хотів підзаробити грошей, розкаявся, та пообіцяв, що більше не буде займатися протиправною діяльністю. 

За словами підсудного, перед пунктом пропуску «Дольськ» до нього підійшов невідомий чоловік та запропонував підзаробити. Для цього слід було перевезти сигарети. За словами чоловіка, жодних проблем на митниці із «товаром» не повинно було виникнути. Волинянин погодився на пропозицію незаконного підзаробітку. На території між Україною та Білоруссю невідомі люди завантажили у його автомобіль контрафакті сигарети без акцизних марок, загалом – 440 тисяч пачок. Зі слів цих людей чоловік зрозумів, що сигарети виготовлені кустарним способом.

За домовленістю, після проходженя митного контролю, з чоловіком мали зв'язатися та повідомити, куди відванажити сигарети. Однак, митного контролю чоловік так і не пройшов – цигарки одразу ж виявили і вилучили, а їхні власники до нього так і не зателефонували.

Дослідивши всі обставини справи, суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у вигляді штрафу розміром 85 000 гривень. Вилучені сигарети знищили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів