Мінкульт відмовився закуповувати дитячу книжку. Кажуть, підтримує сексизм

Субота, 28 серпня 2021, 19:30

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко подав запит на Український інститут книги для припнення процесу закупівлі книжки "Щоб у 16 не було запізно" Марини Ланге для бібліотек країни. На думку МКІП, книга підтримує усталені гендерні стереотипи.

Про це повідомило міністерство на своїй сторінці у фейсбуці.

«Авторка узагальнює переконання про те, якими мають зростати дітлахи різних статей, закликає заохочувати хлопчиків та дівчат до певної поведінки, що «відповідає» уявленням про жіночність і мужність»  зазначають у дописі.

Мінкульт наголошує: в українському суспільстві має бути місце різним поглядам та думкам, однак деякі не мають фінансуватися за кошти платників податків.

У міністерстві вважають, що «забезпечення гендерної рівності в усіх сферах суспільного життя є невід’ємним елементом становлення України як держави, що дотримується демократичних принципів і поважає права людини та основоположні свободи».

Довідково:

20 серпня МКІП затвердило перелік книжок, які придбають для поповнення бібліотечних фондів. Серед них планували закупити 459 примірників видання «Щоб у 16 не було запізно» Марини Ланге, яка дає «психологічні поради на кожний рік життя дитини».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: