Волинський нардеп: про презумпцію правоти поліцейських та легалізацію зброї

Субота, 01 жовтня 2016, 09:10

Народний депутат від Волині Ігор Лапін розповів про своє ставлення до наміру запровадити так звану презумпцію правоти поліцейських, а також про те, чи варто дозволяти в такому випадку носіння зброї громадянам.

Про це він заявив у прямому ефірі ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" у п'ятницю, 30 вересня.

Як зауважив нардеп, можливості розширення прав поліцейських в такій формі, як пропонує міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, він не підтримує.

"Мусить бути якась противага. Якщо казати буквально: якщо поліцейський на вулиці апріорі має бути правий, тоді при судовому засіданні він має бути апріорі винен", – вважає Ігор Лапін.

Нардеп додає, що громадяни повинні мати право на захист, зокрема в суді, якщо повноваження поліції розширять таким чином. Одним з механізмів цієї противаги, чи створення паритетності, на думку Лапіна, могла би бути легалізація зброї в Україні.

Також він висловив сумнів щодо професіональних якостей нинішніх патрульних поліцейських. Мовляв, цим "хорошим хлопцям" слід спершу пройти відповідний вишкіл, навчання на стресостійкість, щоб можна було говорити про збільшення якихось повноважень.