Поділитись:

Бюджет участі: жителів Луцької громади навчать готувати проєкти (відео)

Четвер, 26 серпня 2021, 17:52
Бюджет участі: жителів Луцької громади навчать готувати проєкти (відео)

Прийом проєктів бюджету участі для прилеглих населених пунктів Луцької міської територіальної громади розпочнеться з 1 жовтня. Для жителів сіл, які мають намір сформувати та подати свої проєкти, у Луцькій міській раді проведуть відповідне навчання. 

Про це йшлося під час чергової сесії Луцької міської ради 26 серпня.

Депутат фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход зауважив, що жителі сіл, прилеглих до Луцької міської територіальної громади, мають чимало ідей, які бажають реалізувати за допомогою бюджету участі. Однак на разі не мають відповідного інструменту.

Михайло Наход – депутат Луцької міської ради від Громадянського руху «СВІДОМІ»Михайло Наход – депутат Луцької міської ради від Громадянського руху «СВІДОМІ»
 

«Коли можна очікувати окремого конкурсу бюджету участі для приєднаних населених пунктів, про що в останні місяці йшла розмова? Ми з колегами відвідуємо приєднані населені пункти і там в людей є цікаві ініціативи, а інструментів для їх реалізації немає», – поцікавився Михайло Наход.

Депутат додав, що проєкти з прилеглих населених пунктів можуть бути неконкурентними із міськими проєктками. Директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль нагадав, що у травні міська рада ухвалила Положення про бюджети участі сільських громад. 

«Відповідно до цього Положення подача документів розпочнеться 1 жовтня.  А подача документів по місту, куди теж можуть претендувати прилеглі села, розпочнеться 1 вересня», - відповів Борис Смаль.

Посадовець додав, що для жителів прилеглих сіл у міській раді проведуть навчання щодо формування та подачі проєктів бюджету участі.

До слова, на бюджет участі у Луцькій територіальній громаді виділили 4 мільйона гривень. Максимальний бюджет одного проєкту 250 тисяч гривень. За рахунок цих коштів можуть фінансуватися будь-які проєкти, як подані жителями Луцька, так і навколишніх сіл. Окрім цього для проєктів, поданих від прилеглих населенх пунктів, додатково виділили 500 тисяч гривень. Максимальний бюджет одного проєкту становить 100 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
19 квітня 2024
15 квітня 2024
19:01
12 квітня 2024
15 березня 2024
08:30
22 лютого 2024
21 лютого 2024
20 лютого 2024
14 лютого 2024