Луцьк відзначає День Незалежності України (фоторепортаж)

Вівторок, 24 серпня 2021, 11:20

В обласному центрі Волині розпочали святкувати 30-ту річницю незалежності України. Центральними вулицями міста пройшов марш захисників України, а невдовзі лучани поклали квіти до пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України».

 

 

 

 

Так, у святкових заходах взяли участь духовенство, представники міської та обласної влади, військові та містяни.

 

А стартував марш захисників України від меморіального комплексу «Вічна Слава». Впродовж ходи проспектом Василя Мойсея та вулицею Винниченка оркестр грав патріотичні пісні, а лучани, які спостерігали за маршем з балконів, вигукували гасло «Слава Україні», чуючи у відповідь «Героям Слава»!

Біля пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» військові капелани Волині на чолі з митрополитом Луцьким та Волинським Михаїлом помолилися за душі полеглих Героїв, які віддали свої життя, захищаючи Україну.

 

 

 

Владика наголосив, що позаду нього не просто фотостенд, а загиблі воїни, які споглядають у вічі. Вони передали нам найдорогоцінніше, що у них було, – своє життя, яке вони віддали за нашу Україну.

 
«Шануємо їх у наших молитвах», – закликав митрополит Луцький та Волинський, попросивши присутніх вшанувати Героїв, поклавши квіти до пам’ятного фотостенду.

Марш захисників України та вшанування українських Героїв – у фоторепортажі Олександра Зелінського для Інформаційного агентства Волинські Новини.

 

 

 

 

 

 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: