Поділитись:

Розповіли, у чому складність боротьби із «закладками» у Луцькій громаді

П'ятниця, 20 серпня 2021, 11:10
Розповіли, у чому складність боротьби із «закладками» у Луцькій громаді

Складність боротьби із наркозлочинами полягає у процесуальних особливостях, які уповільнюють оперативність. Окрім того викривати наркоторговців складно у зв'язку з тим, що для торгівлі забороненим товаром вони використовують анонімні канали зв'язку.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту 20 серпня. 

Загалом кількість злочинів у Луцькій територіальній громаді скоротилася у порівнянні із 2020 роком. Однак одним із проблемних напрямків діяльності правоохоронців лишається протидія злочинам у сфері обігу наркотичних речовин, попередження розповсюдження так званих «закладок».

Наркоторговці обирають місця для розміщення «закладок» подалі від населених пунктів, поблизу лісосмуг. Ці території, на відміну від території міста Луцька, не охоплюються камерами спостереження. Окрім того збувачі наркотичних речовин діють за допомогою анонімних Телеграм-каналів, через які повідомляють покупців про місце, де залишать «закладку», та час, коли це буде зроблено. Відтак часовий проміжок між тим, коли наркотичні речовини залишили в обумовленому місці, і часом, коли їх звіди дістає покупець –  досить короткий. Це значно ускладнює виявлення таких «закладок» правоохоронцями.

Також для проведення тих чи інших оперативно-розшукових та інших негласних слідчих дій необхідна ретельна процесуальна підготовка, яка вимагає певного часу. Це також впливає на оперативність у протидії наркозлочинам. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів