У Луцьку Стир чистять від повалених дерев (фото, відео)

Четвер, 19 серпня 2021, 09:03

У Луцьку взялися за очищення Стиру від дерев.

Про це повідомляє управління інформаційної роботи міської ради.

Річка Стир є головною водною артерією Луцька. Свого часу вона була судноплавною. Тут ходили пасажирські та вантажні судна. З часом річковий флот занепав, Стир почав замулюватися, а дерева, які впали у воду, ніхто не виймав.

Тепер же вирішили очистити Стир від сухостійних дерев, що лежали у руслі річки. За ними утворювалися затори зі сміття, відбувалося замулення, неможливо було безпечно пройти на катері чи човні. Усе це призводить до погіршення гідрологічного стану річки.

Зі слів міського голови Ігоря Поліщука, тут навіть не могли тренуватися спортсмени, які займаються веслувальним спортом.

"Перспективним є напрямок відновлення вантажних перевезень Стиром, зокрема будматеріалів як пісок та щебінь. Нині все возять великими вантажівками, які постійно перевантажені та руйнують дороги. Також у планах й облаштування відпочинкової зони заплави річки в районі вулиці Ковельської”, – розповів він.

Для видалення дерев використовують спеціальну техніку, зокрема корабель та баржу. Дерева ріжуть і виймають з води. Потому, цю деревину доставляють до берега. Нині, фахівці ТзОВ “Річтранс Луцьк” працюють над видаленням штучних перешкод з річки в районі вулиць Яровиця, Героїв УПА.

Директор підприємства Олег Кербалай зазначив, що часто є місця, де звичайною технікою з берега дістати дерево з води нереально. Саме річкова спецтехніка дає можливість розчистити річище.

Наразі багато робіт уже проведено і Стир змінюється на краще.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: