Поділитись:

Нафтогаз планує накопичити понад 19 млрд кубометрів газу

Середа, 18 серпня 2021, 06:19

До початку опалювального сезону НАК «Нафтогаз України» планує накопичити у вітчизняних підземних сховищах понад 19 млрд кубометрів газу. 

Про це повідомили в пресслужбі компанії.

Зазначається, що на сьогодні в підземних сховищах накопичено більше 17,5 млрд кубометрів газу, що вже більше, ніж визначив уряд. Зокрема, йшлося про 17 млрд кубометрів на початок опалювального сезону.

«Ми вже наближаємося до 18 млрд кубометрів. Але для того, щоб опалювальний сезон пройшов безперебійно, ми хочемо закачати в сховище ще більше», – повідомив очільник Нафтогазу Юрій Вітренко.

За його словами, такі додаткові обсяги гарантовано допоможуть уникнути дефіциту газу взимку навіть у разі ймовірних додаткових потреб теплових електростанцій, які стикнулися з проблемою недостатніх запасів вугілля на складах.

За даними Укренерго, станом на 16 серпня ситуація із накопиченням вугілля практично не змінилася. На складах теплових електростанцій знаходиться 763 тис. тонн вугілля, що на 38,8% менше, ніж передбачено графіком накопичення палива, затвердженим Міністерством енергетики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів