Поділитись:

Турецька компанія збудує в Ізмаїлі парогазову електростанцію

Середа, 11 серпня 2021, 06:39

Турецька компанія Aksa Enerji Uretim A.S., яка входить до складу Kazanci Holding, збудує власним коштом парогазову електростанцію з комбінованим циклом природного газу на 260 МВт на території міста Ізмаїл Одеської області.

Про це інформує пресслужба Одеської облдержадміністрації. Вони посилаються на меморандум, підписаний 9 серпня керівниками Одеської облдержадміністрації, Ізмаїльської міськради, компаній AKSA Energy – AKSA Energy Company та «Маржінал».

«Як незалежний виробник електроенергії компанія AKSA планує фінансувати, розробляти, встановлювати та експлуатувати газову електростанцію з комбінованим циклом природного газу на 260 МВт на узгодженій території в міста Ізмаїл. Електростанція буде складатися з газової турбіни та/або двигунів і парової турбіни загальною потужністю 260 МВт. Усе обладнання електростанції, включно з підвищувальними трансформаторами та розподільними пристроями підстанцій, буде поставлене, встановлене та введене в експлуатацію компанією AKSA», – зазначив віцепрезидент компанії компанії AKSA Energy – AKSA Energy Company Сердар Нішлі.

За його словами, станцію збудують і будуть використовувати протягом 25 років, згідно з угодою про закупівлю електроенергії. Проєкт реалізуватимуть за рахунок інвесторських коштів турецької компанії Aksa Enerji Uretim A.S., що входить до складу Kazanci Holding. Статутний капітал цієї компанії 4 млрд дол., у штаті – 9 тис. працівників.

Як наголосив Нішлі, компанія-інвестор бере на себе повне фінансування будівництва станції, не вимагаючи при цьому жодних державних гарантій.

У свою чергу, голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький наголосив, що наразі «існує енергозалежність південно-західного регіону Одеської області від електропостачання з території Республіки Молдова… Зокрема, мереж 110-330 кВ Одеської області від балансу потужності та схеми мережі 110-400 кВ Республіки Молдова, що обумовлює низьку надійність існуючої схеми електрозбереження нашого регіону і зокрема Ізмаїла».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів