Поділитись:

Китай уклав таємну угоду з ВООЗ для вивчення коронавірусу

Понеділок, 16 серпня 2021, 05:59
Китай уклав таємну угоду з ВООЗ для вивчення коронавірусу

Уряд Китаю уклав таємну угоду з Всесвітньою організацією охорони здоров'я щодо характеру розслідування Міжнародної групи вчених про походження коронавірусу, що викликає захворювання COVID-19.

Це стало можливим після багаторічного впливу Пекіна на функціонування організації.

Про це пише The Sunday Times.

Як стверджують джерела газети, домовленості між ВООЗ і китайською владою стосувалися того, що експерти організації, які в ході розслідування походження нового коронавірусу приїжджали в січні і лютому поточного року в Китай, будуть вивчати виключно версію про його природне виникнення, не розглядаючи теорію про лабораторний витік.

За версією The Sunday Times, ця угода стала черговим прикладом прокитайської спрямованості ВООЗ.

Пекін став цілеспрямовано нарощувати свій вплив у ВООЗ з часів спалаху важкого гострого респіраторного синдрому (SARS, також відомий як атипова пневмонія), що сталася у 2002-2003 роках в Китаї.

Це було викликано тим, що китайська влада залишилася сильно незадоволена жорсткою критикою на свою адресу, за повільність дій при боротьбі з епідемією і неготовність надавати необхідні відомості міжнародній науковій спільноті, з якою відкрито виступала норвежка Гру Харлем Брунтланн, яка, на той момент, обіймала посаду генерального директора ВООЗ.

Видання нагадало, що тоді керівництво ВООЗ випустило рекомендацію відмовитися від поїздок в ті райони країни, де виявлено захворювання, в результаті чого, за оцінкою ряду експертів, китайська економіка недоотримала близько 6 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів