"Вони ж валялися": у Луцьку двоє п'яних чоловіків вкрали нові самокати (відео)

Четвер, 12 серпня 2021, 22:22

У Луцьку двоє нетверезих чоловіків вкрали нові самокати сервісу оренди електросамокатів VZHOOH.

Про це у коментарі ІА "Конкурент" розповів співвласник сервісу Сергій Совик

За словами чоловіка, це сталося ще в перші дні прокату самокатів у місті – наприкінці минулого тижня. Річ у тім, що специфіка роботи сервісу наступна: самокати можна взяти в оренду та залишити у довільному місці у визначених межах покриття додатку. У проміжку між користуванням самокати залишаються заблокованими, однак стоять без нагляду на вулицях міста.

"Дійсно, наш формат надання сервісу людям дещо незвичний. Деякі лучани хотіли впевнитись, що самокат дійсно належить нам на законних підставах та перевіряли наші документи. Але були і спроби викрадення. Ми запобігли декільком крадіжкам наших самокатів. Два самокати довелось буквально забирати із квартири.

Кожен самокат оснащений рядом засобів, які допомагають відслідкувати його місцезнаходження 24/7. Також в нашій компанії є служба безпеки, яка цілодобово оперативно реагує на будь-які несанкціоновані переміщення транспорту, і такі випадки передаються до органів МВС та караються згідно норм Кримінального кодексу України. 

В той же час ми приємно здивовані культурною свідомістю жителів міста", – зазначив Сергій Совик. 

Він поділився із нами відео, як власники самокатів забирали їх від крадіїв. На відео чоловік говорить, що самокати він з товаришем "знайшов". І вирішив "врятувати" їх від дітвори, бо ті просто собі "валялися" на дорозі. 

"А ми їх нікуди не запускали. Не продавали, нічого. Забирайте їх, да й всьо. Якби дітвора забрала – то була би біда. Це факт", – впевнено каже чоловік власникам транспортних засобів, які навідалися до нього додому. 

Власники  сервісу оренди електросамокатів VZHOOН нагадують, що транспортні засоби їхньої мережі не загублені і не залишені без нагляду. За ними постійно ведеться спостереження і контроль, і розблокувати самокат можна тільки для поїздки на ньому. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: