Поділитись:

На Волині в ході спецоперації затримали групу наркоторговців (фото)

Четвер, 12 серпня 2021, 16:07
На Волині в ході спецоперації затримали групу наркоторговців (фото)

На Волині провели масштабну спецоперацію із затримання наркоділків, які заробляли на продажі канабісу до ста тисяч гривень щомісяця.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

У середу,11 серпня, співробітники управління боротьби з наркозлочинністю у Волинській області ДБН НПУ у співпраці зі слідчими Луцького районного відділу поліції за процесуального керівництва прокуратури провели спецоперацію із затримання зловмисників. До проведення заходів долучилися спеціалісти кінологічного центру, силову підтримку забезпечили спецпризначенці КОРДу. 

Організатор групи – 27-річний житель Луцького району. Встановлено, що він вирощував рослини коноплі з метою подальшого виготовлення і збуту наркотичного засобу канабіс через телеграм-канали шляхом здійснення «закладок» за допомогою двох спільників – 42 та 22 років. Один з правопорушників попався «на гарячому» під час збуту чергової дози канабісу на суму 3 тисячі гривень.

Під час проведення одинадцяти санкціонованих обшуків за місцями проживання та автотранспорту учасників групи поліцейські вилучили 50 грамів готового наркотичного засобу канабіс, п'ятнадцять кущів коноплі, електронні ваги, мобільні телефони, комп’ютерну техніку та порох.

Щомісяця зловмисники збували близько 300 доз канабісу. Кошти клієнти перераховували на електронні гаманці, які надалі виводились на банківські рахунки фігурантів. Дохід групи в місяць становив приблизно 100 тисяч гривень.

Наразі слідчі за погодженням з процесуальними керівниками готують їм повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне виробництво, виготовлення, зберігання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів за попередньою змовою групою осіб. Санкція статті передбачає від шести до десяти років позбавлення волі із конфіскацією майна. Триває слідство.

На Волині в ході спецоперації затримали групу наркоторговців (фото)На Волині в ході спецоперації затримали групу наркоторговців (фото)На Волині в ході спецоперації затримали групу наркоторговців (фото)На Волині в ході спецоперації затримали групу наркоторговців (фото)На Волині в ході спецоперації затримали групу наркоторговців (фото)На Волині в ході спецоперації затримали групу наркоторговців (фото)

Нагадаємо, 11 серпня, у Луцьку затримали 23-річного лучанина, який за допомогою телеграм-каналу розповсюджував у місті канабіс через так звані «закладки». Особливо небезпечний наркотичний засіб знайшли правоохоронці і під час обшуку в його оселі. Заходи відбувалися за процесуального керівництва Луцької окружної прокуратури працівники Управління боротьби з наркозлочинністю  ДБН Національної поліції України та Луцького районного управління поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
10:16
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
20 квітня 2024