Поділитись:

«Зошит війни»: у кінотеатрах покажуть фільм, створений із відеозаписів українських бійців

П'ятниця, 13 серпня 2021, 04:42
«Зошит війни»: у кінотеатрах покажуть фільм, створений із відеозаписів українських бійців

Українська документальна стрічка «Зошит війни» (War Note) режисера Романа Любого вийде на екрани 24 серпня – до 30 річниці Незалежності України.

Про це пише Нове українське кіно.

Зазначається, що 10 гривень з кожного придбаного квитка творці фільму перерахують у Благодійний фонд допомоги армії «Повернись Живим» на закупівлю мобільних комплексів спостереження.

Кінокартина «War Note» створена з особистих відеозаписів із телефонів та камер українських солдатів та добровольців.

Стрічка запрошує глядача у сюрреалістичну подорож на фронт війни з Росією – у химерне потойбіччя, де панують закони відмінні від звичайного світу.

Герої прокидаються та засинають, радіють та плачуть, знімають відео та завжди відчувають, що запис може закінчитись у будь-яку мить.

Режисер стрічки – Роман Любий, Продюсер – Марко Супрун. Лінійні продюсери – Андрій Котляр, Володимир Тихий. Виробництво – Babylon 13.

Операторська робота: Євген Шевченко, Олексій Болдирєв, Іван Матейко, Валерій Пузік, Роман Базенко, Володимир Небір, Дмитро Бабкін, Валерій Ананьєв.

Cвітова прем’єра фільму відбулася на фестивалі Docudays UA у 2020 році, де він здобув приз глядацьких симпатій та дві спеціальні нагороди.

Всеукраїнська прем’єра за участі творчої групи відбудеться у кінотеатрі «Київська Русь» 24 серпня, о 19:30.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів