Поділитись:

В Україні кінотеатри зможуть працювати в карантин

Неділя, 08 серпня 2021, 03:44
В Україні кінотеатри зможуть працювати в карантин

Кінотеатри й інші сфери культурного життя зможуть працювати в карантин. Але для цього персонал має вакцинуватися проти коронавірусу, а у відвідувачів повинні бути Covid-сертифікати.

Про це міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко розповів в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

У відповідь на питання, чи відкриють школи для навчання з вересня 2021 року, міністр додав, що є також інші сфери, які можна буде відкривати під час жорстких карантинних обмежень в разі, якщо будуть вакциновані як робітники, так і відвідувачі цих закладів.

"Ми говоримо і про кінотеатри, дивимось культурні заходи, масові заходи, – сказав Ляшко в ефірі. – Така практика є у світі – вона результативна".

На питання, коли будуть доступні ковід-сертифікати, міністр відповів, що вони вже доступні. Для їх отримання треба звернутися до сімейного лікаря після того, як отримали два щеплення вакциною проти COVID-19. У додатку "ДІЯ" наразі завершується бета-тестування електронного сертифікату, який згодом буде доступний кожному.

"Я пропоную не чекати локдауну. Пропоную встати і піти до кабінету щеплення, до центру масової вакцинації та зробити щеплення, щоб в Україні не було локдауну", – додав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів