Поділитись:

Школи зможуть працювати навіть у «червоній» зоні: назвали умову

Четвер, 29 липня 2021, 11:08

Школи та інші навчальні заклади в Україні зможуть працювати навіть у разі потрапляння регіону у «червону» зону карантину. Але для цього 80 % працівників закладу мають бути вакциновані.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, – повідомляє Громадське.

«У разі виходу регіону із "зеленої" зони епідемічної небезпеки, тобто потрапляння у "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епідемічної небезпеки, задля того, щоб заклад продовжив роботу, йому необхідно мати щонайменше 80 % повністю вакцинованих працівників», – розповів міністр.

Ляшко пообіцяв, що детальніше про цю новацію Міністерство охорони здоров'я розповість згодом.

Як відомо, з 24 лютого в Україні діє адаптивний карантин: регіони поділяють на "зелену", "жовту", "помаранчеву" та "червону" зони, де карантинні обмеження залежать від епідемічної ситуації. Наразі всі регіони "зелені", хоча деякі з них не відповідають показникам цієї зони.

Уряд продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 серпня, але значно його послабив. 

Нагадаємо: більша частина батьків українських школярів виступають проти дистанційної освіти. Про це свідчать результати опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва протягом 1 – 7 червня 2021 року. Відповідно до оприлюднених результатів, попри те, що 50% сімей, чиї діти чи внуки ходять до школи, погодилися з тим, що запровадження дистанційної освіти сприяло захисту їх родини від зараження коронавірусом, 56% опитаних зазначили, що проблем від запровадження дистанційної форми навчання було більше, ніж користі.

Серед найпоширеніших проблем, які виникали під час дистанційної освіти, батьки зазначали зниження рівня успішності дітей (72%), брак уваги вчителів до потреб дітей під час навчання (51%) та формальний підхід вчителів до проведення дистанційного навчання (50%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів