Поділитись:

"Проблем від дистанційного навчання було більше, ніж користі", – опитування

Четвер, 22 липня 2021, 05:22
«Проблем від дистанційного навчання було більше, ніж користі», – опитування

Більша частина батьків українських школярів виступають проти дистанційної освіти.

Про це свідчать результати опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва протягом 1 – 7 червня 2021 року, у ході якого опитали понад дві тисячі респондентів, - пише "Освіта.ua".

Відповідно до оприлюднених результатів, попри те, що 50% сімей, чиї діти чи внуки ходять до школи, погодилися з тим, що запровадження дистанційної освіти сприяло захисту їх родини від зараження коронавірусом, 56% опитаних зазначили, що проблем від запровадження дистанційної форми навчання було більше, ніж користі.

Найбільший супротив дистанційній формі освіти (72%) спостерігається серед мешканців сіл. У селищах міського типу та містах з населенням більше ніж 500 тисяч підтримка дистанційної освіти більша, ніж в інших типах населених пунктів.

Серед найпоширеніших проблем, які виникали під час дистанційної освіти, батьки зазначали зниження рівня успішності дітей (72%), брак уваги вчителів до потреб дітей під час навчання (51%) та формальний підхід вчителів до проведення дистанційного навчання (50%).

Також ще одним з опосередкованих негативних наслідків впровадження дистанційного навчання стало збільшення напруженості у сім’ях. Про це повідомило 57% опитаних батьків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів