Поділитись:

Україна може увійти до десятки світових експортерів зброї, – глава «Укроборонпрому»

Четвер, 12 серпня 2021, 22:28
Україна може увійти до десятки світових експортерів зброї, – глава «Укроборонпрому»

Україна має всі можливості, щоб найближчим часом увійти в десятку найбільших світових експортерів зброї, про це заявив генеральний директор держконцерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв.

Про це пише Інтерфакс-Україна.

«Наразі Україна входить до двадцятки найбільших світових експортерів зброї, і ми маємо всі тенденції до того, щоб найближчим часом увійти до десятки. А «Укроборонпром» цього року повернувся у сотню найбільших оборонно-промислових компаній світу», – сказав Гусєв під час міжнародного оборонного інвестиційного форуму в четвер у Києві.

Голова «Укроборонпрому» також зазначив, що Україні, виходячи з обмежених витрат на безпеку та оборону, необхідно сьогодні зосередитися на створенні озброєння для асиметричного стримування можливої агресії.

«Три основні з них – ракетна програма України, високоточні засоби ураження, протикорабельні ракетні комплекси – і ми спільно з урядом за дорученням президента вже працюємо над цим питанням; системи радіолокаційної боротьби, розвідки, системи кібербезпеки і кіберзахисту, системи ППО, новітні технічні засоби для сил спецоперацій. І третє – безпілотні повітряні, наземні та морські апарати», – зазначив голова держконцерну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів