Поділитись:

У Польщі через вибух в будинку затримали 24-річного українця (фото)

Вівторок, 29 червня 2021, 12:26
У Польщі через вибух в будинку затримали 24-річного українця (фото)

У Польщі затримали 24-громадянина України, якого підозрюють в причетності до вибуху будинку, який належав польській родині.

Про це інформує Yavp.pl з посиланням на szczecin.tvp.pl

Вибух в будинку стався близько опівночі, 25 червня у селі Соснов Західнопоморського воєводства. У чоловіка та жінки, які проживали в будинку разом з двома дітьми, якраз було весілля. Ледь закінчився їхній перший шлюбний танець, як до них зателефонувала сусідка й повідомила, що в будинку стався вибух, внаслідок чого завалилася стіна, повилітали двері та вікна.

У Польщі через вибух в будинку затримали 24-річного українця (фото)

Спочатку розглядали версію про вибух газу, однак потім всередині знайшли неушкоджені газові балони. Після цього експерти встановили, що хтось підкинув у підвал пляшку або банку з горючою рідиною, яка й призвела до вибуху.

Слідство з'ясувало, що у ніч вибуху в сусідньому селі до одного з будинків постукав молодий українець, який мав опіки на руці та поранення на нозі. При цьому чоловік не хотів, аби викликали «швидку». Поліція одразу пов’язала його травми з вибухом. 

24-річного громадянина України затримали. За неофіційною інформацією, його найняли для того, щоб він залякував польську родину. через сусідський конфлікт за право власності на ставок. Зараз деталі та обставини детально вивчає прокуратура. Сусіда, який міг найняти українця, також затримали. 

Постраждалій родині наразі фактично немає, де жити. Будинок, який вони купили в кредит три роки тому та відремонтували, після вибуху непридатний до відновлення. Добре, що вибух стався, коли в ньому нікого не перебувало: за пів години туди мали привезти дітей молодят. 

Родина та сусіди постраждалих організували збір грошей на порталі zrzutka.pl. На сьогодні небайдужі переказали понад 20 тисяч злотих.

У Польщі через вибух в будинку затримали 24-річного українця (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів