Поділитись:

Реконструкція «Устилугу»: депутати облради ініціюють аудит на кордоні

Середа, 11 серпня 2021, 13:26

Депутати Волинської обласної ради ініціюють повний аудит стану справ на польсько-українському кордон, а також лобіюватимуть реконструкцію пункту пропуску «Устилуг».

Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань міжнародного співробітництва Волинської обласної ради 11 серпня.

Депутати проаналізували відповіді профільних міністерств, парламенту та Держприкордонслужби на звернення, які Волиньрада адресувала центральній владі у травні цього року.

Депутати ініціювали повний аудит стану справ на цій ділянці державного кордону, а також розробку конкретних пропозицій з розвитку інфраструктури. Зокрема, державні кошти запланували виділити лише на модернізацію та технічне переоснащення міжнародного пункту пропуску «Ягодин».

На 2021-2023 роки це майже 250 мільйонів гривень, з яких 130 мільйони – на встановлення стаціонарної скануючої системи.

«Про кошти для завершення робіт з реконструкції міжнародного автомобільного пункту пропуску «Устилуг"» яка вже затягнулася на десятиліття, у документі ані слова»,  –зауважила голова профільної комісії Юлія Вусенко. 

Оскільки завершення облаштування цього пункту пропуску – в пріоритеті, члени профільної депутатської комісії прийняли рішення повторно звернутись до органів центральної влади за роз’ясненням.

Юлія Вусенко запропонувала залучити до вирішення цього питання народних депутатів з Волині.

Відповідні листи-звернення щодо сприяння у розбудові пунктів пропуску «Устилуг» та «Ягодин» депутати адресують Державній митній службі України та народним депутатам України від Волині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
24 березня 2024
23 березня 2024
22 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024