Поділитись:

Гвардієць з Луцька і його пес візьмуть участь у параді в Києві (фото)

Середа, 11 серпня 2021, 11:16
Гвардієць з Луцька і його пес візьмуть участь у параді в Києві (фото)

Гвардійський кінолог з Луцька і його службова вівчарка вперше візьмуть участь у параді до Дня незалежності України у Києві.

Про це повідомили на сторінці Військової частини 1141 Національної гвардії України у фейсбуці.

Вперше за 30 років нацгвардійці-кінологи разом зі службовими вівчарками крокуватимуть Хрещатиком під час військового параду з нагоди Дня Незалежності України у Києві. У складі кінологічного підрозділу –  луцький кінолог Іван Бойко зі своїм чотирилапим напарником Лордом. Ось уже протягом кількох тижнів день за днем вони відточують майстерність, аби гідно представити підрозділ на параді. Гвардієць поділився враженнями від участі у заході та особливостями підготовки.

Перші практичні тренування зведеного кінологічного підрозділу відбувалися на базі Першої Президентської бригади імені Петра Дорошенка Північного ОТО НГУ. 

«Перші дні були найскладніші. Не так для нас, як для собак. Не щодня відбуваються заходи такого масштабу і за участі стількох кінологів зі службовими собаками. Вони не слухалися, йшли хто як хотів, деякі пручалися. Лорд перші дні лякався, дуже погано їв. Але завдяки індивідуальним заняттям, підказкам,  налагодженню контакту, соціалізацію усі собаки пройшли досить швидко», – розповів Іван Бойко про перші дні підготовки до параду військ.

Гвардієць з Луцька і його пес візьмуть участь у параді в Києві (фото)

Другий тиждень поспіль репетиції усіх парадних розрахунків  відбуваються на злітній смузі ДП «Антонов».

«Коли ми усі йдемо (а це тисячі військових і представників силових структур), це не просто захоплююче видовище, це щось неймовірне, пробирає аж до мурашок. І коли розумієш, що теж причетний до цієї важливої події, переповнює гордість і страх, щоб все пройшло на найвищому рівні», – поділився враженнями кінолог. 

Гвардієць з Луцька і його пес візьмуть участь у параді в Києві (фото)

До військового параду з нагоди святкування 30-ї річниці Незалежності України залучається понад дві сотні військовослужбовців, бойова техніка та авіація Національної гвардії України. Пішу колону представлятимуть одразу чотири «коробки»: військовослужбовці спеціального навчально-тренувального батальйону «Почесна Варта», кінологічний підрозділ зі службовими собаками, курсанти Національної академії та зведений оркестр Національної гвардії України.

Гвардієць з Луцька і його пес візьмуть участь у параді в Києві (фото)

Нагадаємо, гвардійський кінолог та службовий собака отримали нагороди за допомогу в розшуку хлопчика.  Подяку та цінний подарунок (наручний годинник) отримав 13 квітня кінолог військової частини 1141 НГУ сержант Денис Тимченко, а його напарниця, службова вівчарка Ніка – корм для собак. Вручив нагороди заступник начальника ГУ Національної поліції у Волинській області Сергій Козак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
09 травня 2023
12 квітня 2023
19 грудня 2022
22 травня 2022
12 травня 2022
09 травня 2022
08 травня 2022