Юні українські воднолижники вибороли нагороди на європейських змаганнях

Вівторок, 10 серпня 2021, 02:40

Воднолижники із Дніпра у складі збірної України стали призерами чемпіонату Європи, що проходив в Іспанії.

Про це повідомили у пресслужбі Дніпровської міської ради.

Командне золото вибороли вихованці Дніпровської дитячо-юнацької спортивної школи з воднолижного спорту та вейкбордингу: Станіслава Просвєтова, Дамір Філаретов, Олександр Грушко та Олександр Самойлов.

Також спортсмени отримали низку особистих медалей: Станіслава Просвєтова – золото у фігурному катанні, трампліні та багатоборстві; Олександр Самойлов – золото в трампліні та багатоборстві; Дамір Філаретов – срібло у фігурному катанні.

 

Довідково:

Воднолижний спорт – це екстремальний вид, в якому спортсмени на спеціальних лижах їдуть по поверхні води на буксирі за катером. Водні лижі розділяють на поодинокі та парні.

Як спортивна дисципліна сформувався в 20-і роки минулого сторіччя в США. Спочатку лижі для воднолижного спорту виготовляли зі спеціально обробленого дерева.

Нині на створення водних лиж іде пінополіуретан, спінений пластик, бо він значно легший і має кращі властивості для ковзання по воді.

Воднолижний спорт входить до реєстру визнаних видів спорту в Україні. В Україні її популяризацією займаються одразу дві структури – Федерація воднолижного спорту та вейкбордингу України, а також Українська федерація вейкбордингу і воднолижного спорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: