Поділитись:

Луцькрада скерувала звернення щодо недопустимості росту тарифів

П'ятниця, 06 серпня 2021, 10:49
Луцькрада скерувала звернення щодо недопустимості росту тарифів

Луцька міська рада скерувала звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо недопустимості істотного зростання тарифів на енергоносії для населення.

Відповідне звернення депутати скерували під час позачергової сесії Луцької міської ради 6 серпня.

Міський голова Луцька Ігор Поліщук зазначив, що НКРЕКП ухвалила рішення про можливість підняти тарифи на електроенергію для населення на 60 %.

«Електроенергія – це складова будь-якого тарифу. Зміна тарифу на електроенергію невідкладно призведе до підняття тарифів на будь-які інші товари і послуги, розпочинаючи від ціни на хліб і закінчуючи тарифами на постачання води та тепла», – зазначив Ігор Поліщук.

Міський голова додав, що існує ризик того, що люди перестануть платити за комунальні послуги за новими тарифами і восени опалювальний сезон може зірватися.

Депутат фракції «Громадянського руху «СВІДОМІ» Тарас Шкітер зазначив, що жителі Луцька не повинні бути заручниками тарифів, та погодився з тим, що лучани не матимуть змоги платити за новими тарифами.

«Наша фракція, безумовно, підтримує це важливе звернення. Мешканці нашої громади та комунальні підприємства не мають бути заручниками незрозумілої тарифної політики та сплачувати непомірну ціну за газ та електроенергію. Ціни і так дуже високі, і у багатьох сімей комунальні платежі з'їдають значну частину сімейного бюджету. Багато людей просто перестануть платити після чергового росту цін, бо не матимуть змоги. Тому, окрім ухвалення цього звернення, ми пропонуємо керівництву міста, спільно з керівниками інших міст, безпосередньо взяти участь у засіданнях комітетів і на сесії Верховної Ради та на засіданнях Кабінету Міністрів, щоб відстояти нашу  позицію. А також ми готові взяти участь у виїзних засіданнях сесії Луцької міської ради під стінами Верховної Ради та Кабміну, щоб виступити на захист лучан», – додав Тарас Шкітер.

Депутатка Алла Доманська зазначила, що фракція «Європейської Солідарності» також підтримує звернення, однак, на її думку, звернення не призведуть до зупинки росту тарифів, тому міська рада повинна думати також над тим, як адаптуватися до роботи в умовах нових тарифів.

Депутат Микола Федік погодився з Аллою Доманською, однак зазначив, що населення повинне розуміти причини росту тарифів.

«Одні отримають мільярдні прибутки і великі премії, а інші повинні за це платити», – емоційно виступив Микола Федік та нагадав, що президент обіцяв, що тарифи рости не будуть.

До слова, президентська партія «Слуга народу» у Луцькій міській раді також підтримала звернення, однак депутат фракції Роман Бондарук нагадав, що в Україні діє вільний ринок електроенергії і за допомогою Північного потоку-2 Росія має можливість впливати на вартість газу як основного енергоносія не лише в Україні, а й в усій Європі. Він наголосив на тому, що населенню необхідно зменшувати споживання енергоносіїв, впроваджувати енергозберігаючі технології і механізми, та додав, що Луцьк є лідером у цьому напрямку.

«Тарифи на енергоносії зростають протягом тридцяти років, і вони не будуть зменшуватися, оскільки попит на енергоносії зростає», –  зазначив Роман Бондарук.

Депутат Андрій Білан нагадав, що заробітна плата голови НАК «Нафтогаз» становить понад мільйон гривень на місяць.

«Є два варіанти розвитку подій: або люди перестануть платити, або вийдуть на вулиці», –  передбачив Андрій Білан.

Депутати підтримали звернення одноголосно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
19 березня 2024
05 березня 2024
23 лютого 2024
21 лютого 2024