Поділитись:

На сміттєвозах стежать за рівнем пального: Луцьк економить 3 тисячі літрів на місяць

Середа, 04 серпня 2021, 09:55

На сміттєвози, що належать ДКП "Луцькспецкомунтранс", встановили індикатори рівня пального та трекери для відстежування руху автівок. Результати нововведення не забарилися й дозволили зекономити 3 тисячі літрів пального за місяць.

Про це стало відомо під час оперативної наради у Луцького міського голови Ігоря Поліщука, інформує ІА "Волинські новини". 

"Ми неодноразово анонсували, що будемо встановлювати на автотранспортні засоби, які використовують у ДКП «Луцькспецкомунтранс», індикатори рівня палива та GPS-трекери. Сьогодні ці пристрої встановили на всі автомобілі. Після встановлення цих давачів стало зрозуміло, що такі нововведення дозволяють економити 3 тисячі літрів пального в місяць. Це орієнтовно 80 тисяч гривень за місяць і мільйон гривень у рік. Що таке мільйон гривень в рік? А це можна додати з міського бюджету ще 500 тисяч і купити нормальний сміттєвоз DAF або Mercedes замість старих КамАЗів, що доживають свої дні. Або мільйон - це 100 нових сміттєвих контейнерів", – зазначив очільник міста.

Водночас він звернувся до керівників комунальних підприємств, які мають автопарк, з пропозицією у найкоротші строки встановити такі ж пристрої на транспортні засоби для звітності, контролю та економії.

"Кошти, що вивільняться, можна використати на покращення матеріально-технічної бази підприємств та підвищення заробітної платні працівникам", – наголосив Ігор Поліщук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів