Поділитись:

Волиняни стали призерами чемпіонату України з парапаверліфтингу (фото)

П'ятниця, 06 серпня 2021, 18:42
Волиняни стали призерами чемпіонату України з парапаверліфтингу (фото)

З 30 липня по 1 серпня у місті Дніпро відбувався чемпіонат України з парапаверліфтингу серед спортсменів з порушеннями опорно-рухового апарату.

Змагання проводились Українським центром «Інваспорт», Українською федерацією спорту осіб з інвалідністю з ураженнями опорно-рухового апарату за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

Про це інформує Волинський центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт».

У змаганні взяли участь 107 атлетів з 20 регіонів України.

Волинську область представляли 8 спортсменів: двоє лучан – Сергій Кулик та Олег Мельничук, та шестеро ковельчан: Ксенія Токар, Богдан Муц, Денис Остапук, Василь Гусак, Максим Бондаренко та Бабинець Юрій.

У ваговій категорії до 45 кілограмів срібло завоювала Ксенія Токар.

Богдана Муца у ваговій категорії до 54 кілограмів здобув «золото», серед юнаків до 20 років.

У ваговій категорії до 59 кілограмів золото перемогу виборов Денис Остапук, бронзова нагорода, в цій ваговій категорії, дісталась – Максимові Бондаренку.

Після двох незарахованих підйомів штанги, ковельчанин Василь Гусак, усе ж, зміг виконати вправу та здобув «срібну» нагороду.

Не дав шансів своїм суперникам і паралімпієць Юрій Бабинець. У категорії до 80 кг. він підняв штангу вагою 175 кілограмів – «золото».

Лучанин Олег Мельничук, у категорії до 88 кілограмів, піднявши 142 кілограми, посів друге місце.

В абсолютній першості серед чоловіків, бронзову медаль чемпіонату виборов Юрій Бабинець, який згодом братиме участь у Паралімпіаді, в Токіо.

У підсумку кожен із волинян здобув нагороду: дві бронзові, три срібні та три золоті медалі, а в загальному заліку команда Волинської області параліфтерів посіла 5 місце з 20 команд інших регіонів України.

Волиняни стали призерами чемпіонату України з парапаверліфтингу (фото)Волиняни стали призерами чемпіонату України з парапаверліфтингу (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів