Поділитись:

У Києві відбудеться фестиваль «Ковчег Україна: 10 століть української музики»

П'ятниця, 06 серпня 2021, 00:36
У Києві відбудеться фестиваль «Ковчег Україна: 10 століть української музики»

У Києві 22 серпня до 30-річчя Незалежності України відбудеться фестиваль «Ковчег Україна: 10 століть української музики»

Про це у Телеграмі повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

За словами міністра, "це наша нематеріальна спадщина, за якою Україну впізнають у світі. Мотиви, народні інструменти, специфіка співу, ліричні та життєстверджувальні тексти – це наш унікальний код".

"Радий поділитися деталями про ще один вагомий проєкт до 30-річчя Незалежності України – «Ковчег Україна: 10 століть української музики». Він об’єднує українські музичні ритми від давніх духовних співів до сучасної класики.Фестиваль «Ковчег» зібрав найкращі традиції української музики, від тисячорічної давнини до сучасності. Нові мелодії, нові рішення у звучанні, нові імена, які гармонійно віддзеркалюють всім улюблену класику. Це дійсно подія, де можна почути минуле і майбутнє. Бо українська музика – частина культурної самобутності нашої держави", - написав Ткаченко.

Також очільник МКІП повідомив, що головною диригенткою і співавторкою концерту є Оксана Линів – перша жінка на посаді головного диригента Опери та філармонійного оркестру в місті Ґрац, засновниця і художня керівниця фестивалю LvivMozArt. Ініціатором і креативним продюсером виступає Ярина Винницька.

Серед учасників фестивалю - Сергій Жадан, ДахаБраха, Хорея Козацька, Курбаси, молодіжний симфонічний оркестр України, хор «Дударик», дівочий хор КДМЛ ім. М. Лисенка, солісти академічної музики Оксана Нікітюк та Назар Тацишин, співаки та співачки Джамала, Святослав Вакарчук, Юлія Саніна, Аліна Паш.

Концерт відбудеться на Михайлівській площі 22 серпня, початок - 21:00. Вхід вільний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів