Поділитись:

«У чужому пір’ї»: в Луцьку покажуть інклюзивну виставу

Середа, 04 серпня 2021, 18:15
«У чужому пір’ї»: в Луцьку покажуть інклюзивну виставу

У Луцьку стартувала робота над інклюзивною музичною виставою «У чужому пір’ї».

Уже цієї осені відбудеться прем’єрний показ.

Про це повідомляє фейсбук-сторінка ГО «Інклюзивні студії».

Цей проєкт реалізовуватиме громадська організація «Інклюзивні студії» спільно з культурно-мистецьким центром «Красне» за підтримки Українського культурного фонду.

Вистава буде дитячою. Участь у ній братимуть близько 20 дітей, серед яких будуть і діти з інвалідністю (із синдромом Дауна та ДЦП).

«Наша громадська організація сконцентрована саме на тому процесі інтеграції і соціалізації дітей з інвалідністю з використанням творчого підходу. В нас були уже вистави, які були побудовані на взаємодії. Будь-яка інклюзія не може відбуватися без безпосереднього контакту людей. Такі взаємодії яскраво показують, як у дітей-учасників змінюється відношення до дітей з інвалідністю», – розповіла голова ГО «Інклюзивні студії» Наталія Шнит.

В основі вистави під назвою «У чужому пір’ї» лежатиме однойменний твір драматургині Марійки Підгірянки

“Я маю зізнатися, чому саме цей матеріал ми обрали для роботи. Із п’єсою Марійки Підгірянки я познайомилася ще у шкільні роки, у 5-му класі. Запала вона мені в душу. З іншого боку це дуже добра історія”, – ділиться режисерка Алла Доманська.

У тексті п'єси чимало говориться про любов до рідного краю, тож вистава має також і національно-патріотичне спрямування.

Оскільки вистава буде музичною, то передує серйозна робота над аранжуванням. Цей напрям вестиме співачка, директорка культурно-мистецького центру «Красне» Алла Опейда.

«Сама п’єса базується на народному мелосі. Тож я думаю, що у вистави буде гарне музичне оформлення. Текст, який писала Марійка Підгірянка, базується на українських народних піснях. Однією із цих пісень найкращою є авторська, дуже-дуже давня пісня “Чом, чом земле моя...» – розповіла Опейда.

Прем’єрні покази вистави відбудуться у Луцьку в жовтні. Проте організатори хочуть показати її більше ніж один раз, тому запропонують ввести виставу до репертуару якогось із театрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів