Поділитись:

Волинських резервістів відправили на збори до Черкащини (фото)

Четвер, 05 серпня 2021, 14:40

Півсотні резервістів з Волині відправилися на зборову підготовку у Черкаську область.

Про це повідомила пресслужба 6-го прикордонного Волинського загону.

У середу, 4 серпня, в управлінні 6-го прикордонного Волинського загону відбувся прийом військовозобов’язаних. Більшість з них уже мають бойовий досвід, оскільки проходили службу в лавах прикордонників та захищали територіальну цілісність України в зоні АТО/ООС.

П'ятдесят резервістів оперативного резерву першої черги (ОР-1) Держприкордонслужби забезпечили речовим майном та відправили у Головний центр підготовки особового складу імені генерал-майора Ігоря Момота, що на Черкащині.

Там  учасники зборової підготовки протягом двох тижнів будуть набувати та удосконалювати практичні навички, необхідні для виконання службових завдань: вивчатимуть загальну тактику, вогневу підготовку, прийоми тактичної медицини та особистої безпеки. 

Нагадаємо, нещодавно спецпризначенці СБУ знешкодили умовну «диверсійну групу», котра, за легендою, планувала здійснити терористичні акти у місті Луцьку та на військовому аеродромі. Навчання тривали три дні в умовах максимально наближених до реальних.

За легендою тренувань, група «диверсантів» прибула в Луцьк для здійснення «підривів» на об’єктах критичної інфраструктури та «Укроборонпрому», а також складів боєприпасів на військовому аеродромі. Для виконання завдань зловмисники облаштували на території міста та в залишених без нагляду автівках схрони зі зброєю та вибухівкою.

Співробітники СБУ викрили та затримали першу групу «диверсантів» у місті Луцьку. Іншу групу спецпризначенці знешкодили на території військового летовища, попередньо звільнивши усіх «заручників».

У навчаннях брали участь підрозділи Національної поліції, Патрульної поліції, Збройних Сил України, Національної гвардії, Держприкордонслужби, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, а також органи місцевого самоврядування.

За оцінками координаційної групи, учасники тренувань успішно відпрацювали алгоритми міжвідомчої взаємодії щодо запобігання диверсійним і терористичним загрозам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів