Поділитись:

У Чехії зростає інтерес до пива

Четвер, 05 серпня 2021, 01:37
У Чехії зростає інтерес до пива

У першому півріччі 2021 року чеські пивоварні скоротили виробництво на 8% порівнянно із цим же періодом 2020 року, до 549,19 гектолітрів.

Про це повідомляє Чеська асоціація пивоварень і солодовень

Після відчутних збитків на внутрішньому ринку у першому кварталі 2021 року на тлі коронавірусних обмежень у другому кварталі ситуація для виробників пива у Чехії почала поліпшуватися. Споживання розливного пива в Чеській Республіці скоротилося на 600 тис. гектолітрів, або на 28% у річному обчисленні, в основному спостерігався інтерес до пляшкового пива.

Падіння не компенсувало зростання експорту на 6%. Не зважаючи на проблеми в першому півріччі чеське пиво посилило свої позиції на міжнародній арені: у 2021 році в престижному рейтингу популярності та репутації, який регулярно складають «Пивовари Європи» (Brewers of Europe), йому вдалося зміцнити свою репутацію і вперше в історії отримати відзнаку вищої категорії з рейтингом «Відмінне».

Чеські пивоварні минулого року зварили 20,1 млн гектолітрів пива, але за цей період споживання пива на душу населення скоротилося приблизно на 7 літрів, що пов’язане насамперед із коронавірусними обмеженнями. Для 14-ти найбільших виробників хмільного напою це стало найгіршим показником з 1960-их років.

У 2019 році виробництво пива в Чехії стало рекордним – 21,6 млн гектолітрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів