Поділитись:

Безхатьки "окупували" будку біля "Кораблика": лучани скаржаться на алкоголь і сморід (фото)

Субота, 31 липня 2021, 09:00

У Луцьку безхатьки самовільно зайняли паркувальну будку, що на автопарковці поруч із пивним клубом "Оболонь" (у народі "Кораблик"). Чоловіки розпивають алкоголь і справляють нужду поруч із дитячим майданчиком. На них неодноразово скаржилися місцеві мешканці. 

Про ситуацію на засіданні бюджетної комісії Луцькради у четвер, 29 липня повідомив депутат, очільник фракції "Громадянський Рух "СВІДОМІ" Тарас Шкітер. Обранець громади каже, що до нього зі скаргами звернулися виборці. Він пропонує доручити департаменту муніципальної варти розібратися з цим питанням. 

Група безхатьків ночує у невеликій сторожовій будці, яку вже давно не використовують за призначенням. Раніше територія під парковкою і сама будка належали місцевому підприємцю, однак вже багато років споруду ніхто не доглядає. Не так давно опломбовані двері будки зламали, а її пограбували. З того часу всередині поселилися люди без постійного місця проживання. 

Журналісти ІА "Конкурент" навідалися сюди у пообідню пору п'ятниці, 30 липня. До будки, яка знаходиться праворуч від пивного клубу, підперли віник, швабру і милиці. Навколо розкидані стара парасоля, коробки з різним непотребом, напівзламані стільці та порожні пляшки від алкоголю. На огорожі, яка відділяє парковку від дитячого майданчика, висить брудний одяг. Біля будки стоїть нестерпний сморід. 

Всередині саме спав один із чоловіків, на яких скаржилися місцеві. Ми кілька разів постукали, після чого чоловік прокинувся і діловито попросив підійти до віконечка в будці.  На запитання, чому він зайняв будку, чоловік агресивно відповів, що він тут працює – прибирає територію пивного клубу "Оболонь". Після цього він швидко закрив віконце і продовжив обідній сон. 

Керівництво пивного клубу слова безхатька заперечує. Заступник директора пивного клубу "Оболонь" Іван Цимбалюк пояснює, що він раз в місяць платить безхатькові за те, що той підмітає територію. Однак, це не дає йому права жити на парковці, говорить чоловік.  

"Він не на роботі. Ми просто йому раз в місяць даємо гроші, тому що я розумію, що вони на соціальному дні. Раніше тут була жіночка. Вона одна була без постійного місця проживання. Навколо неї зібралася та група чоловіків низької соціальної відповідальності. Жіночка була старша. Ми постійно її підтримували, тому що в неї син зловживав алкоголем і пропив квартиру. Вона лишилася на вулиці, жила на теплотрасі в під'їзді, і коли цю будку тут хтось відкрив і пограбував, вона у неї заселилася. Ми її не ганяли, бо нам її особисто було дуже шкода, та й територія ця нам не належить. Вже потім з'явилися інші, і посипалися скарги. Ці чоловіки розпивають алкоголь і справляють нужду поруч. А там дитячий майданчик", – каже Іван Цимбалюк.

За його словами, конструкцію будки муніципали вже не перший місяць збираються зносити. І він всіляко підтримує цю ідею.  Жінка, якій вони допомагали, впала і зламала ногу. Так вона опинилася десь у геріатричному пансіонаті, а ці чоловіки, на яких скаржаться місцеві, зайняли її місце. Підприємливі безхатьки навіть примудряються брати з людей гроші за парковку. 

Наразі у міській раді розглядають питання знесення будки, і таким чином сподіваються вирішити проблему зі свавіллям безхатьків. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів