Поруч із Луцьком електрик звільнив лелек від мотузок (фото, відео)

Середа, 04 серпня 2021, 15:43

На території Підгайцівської громади Луцького району комунальникам вдалося врятувати двох молодих лелек.

Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці заступник Підгайцівського сільського голови Леонід Гроголь.

«Сьогодні електрик нашої громади Дмитро Демчук рятував на новому підйомнику молодих лелек», – написав він.

Директор комунального підприємства при Підгайцівській сільській раді Михайло Котов повідомив, що у середу, 4 серпня, жителі села Крупа звернулись до нього з проханням врятувати двох молодих лелек. Селяни повідомили, що птахи заплуталися в мотузках, які, ймовірно, принесли у гніздо разом із соломою.

Електрик громади розповів, що працює з електромережами з 1999 року, однак рятувати птахів довелось вперше. Аби визволити пернатих, вони на підйомнику піднялись до гнізда та перерізали мотузки, які зв’язали птахам крила.

Нагадаємо, у Луцькому районі рятувальники повернули в гніздо лелеченя, яке з нього випало. 10 червня до Служби 101 зателефонував перехожий і повідомив, що в на вулиці Польовій у селі Усичі Луцького району з гнізда на електроопорі випало лелеченя.

Небайдужий чоловік попросив допомогти повернути пташеня до гнізда.

За викликом прибули працівники 20-го Державного пожежно-рятувального поста селища Торчин. Після того, як енергетики відімкнули живлення, вони встановили висувну триколінну драбину, підійнялися нею до гнізда й помістили у нього лелеченя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: