Поділитись:

У Луцьку врятували родину лебедів, які примерзли до криги (відео)

Вівторок, 12 січня 2021, 22:02

На Теремнівських ставках, що у Луцьку, місцеві жителі помітили родину лебедів, які не могли самотужки піднятися з криги. На допомогу птахам викликали рятувальників та водолазів.

До крижаної пастки загалом потрапили п'ять лебедів.

Як розповів Суспільному лучанин Анатолій Ліпша, птахи були на середині плеса, у важкодоступному місці. В одного лебедя до криги примерзло крило. Інші чотири були поруч і теж не могли злетіти.

По обіді 12 січня лід почав танути, і четверо з п'яти лебедів змогли звільнитися. На виклик прибули водолази, розбили кригу та попливли на порятунок птаха, який досі лишався нерухомим.

Злякавшись рятувальників, заблокований у кризі лебідь піднявся на крило.

"Сам вийшов із води та врятувався із крижаної пастки", – розповів начальник рятувального відділення Андрій Левчук.

Місцеві розповідають, що ця родина лебедів на ставку зимують вперше. Люди з настанням холодів підгодовують птахів. Нині, каже Анатолій Ліпша, стежитимуть, щоб птахи більше не примерзали.

Нагадаємо, на початку січня до Луцького зоопарку звернулися лучани з повідомленням про те, що біля озера у селі Лище – травмований лебідь. Птах виявився підстреленим. Ветеринари звіринцю рану обробили, з крила дістали дріб. Нині підстрелений лебідь мешкає у Луцькому зоопарку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів