Поділитись:

Плаває з місцевими гусьми: як почувається луцький лебідь, якого "рятували" напередодні

П'ятниця, 27 листопада 2020, 17:54

фото ілюстративне

Ще 26 листопада ввечері Луцьк переймався долею самотнього лебедя, який залишився зимувати на ставку на вулиці Ковельській. 

Так, небайдужа лучанка у повідомленні ІА "Конкурент" розповіла, що тварина на водоймі може не перенести холодної пори. Зауважила також, що у лебедя якісь проблеми з крилами. Лучанка зв'язалася також із зоопарком та відділом екології міської ради. Вони мали перевірити, чи справді птах потребує допомоги. 

У п'ятницю, 27 листопада наші журналісти зв'язалися із заступником начальника відділу екології Луцької міської ради Олегом Гелетою. Він сказав, що їздив до птаха. За його словами, цей лебідь постійно живе на ставку, і зимуватиме  там уже другу зиму. Його долю вирішили люди, котрі постійно підкормлюють лебедя: він набрав зайвої ваги, став ручним і зовсім не хоче відлітати. 

"Він там плаває з місцевими гусьми, а власниця гусей його годує. Я казав їй, що таке робити не можна. Бо печінка починає запливати жиром. І птах звикає до людей і до того, що в нього постійно є їжа. Тому він і не відлітає", – каже Олег Гелета. 

Він зазначив, що зі здоров'ям у лебедя все, ніби, добре. Єдине, він має вроджену ваду – декілька пір'їн на крилах у лебедя ростуть неправильно. Чи заважає це птаху літати, екологи не знають. 

Тим часом місцеві рибалки, які щодня там рибалять, зробили палками лунку лебедю, бо через низьку температуру вода у холодну пору встигає підмерзнути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів