Поділитись:

Олімпіада-2020: лучанка вийшла у півфінал змагань у Японії (відео)

Середа, 04 серпня 2021, 13:45
Олімпіада-2020: лучанка вийшла у півфінал змагань у Японії (відео)

Спортсменка з Луцька Марія Повх вдало виступила у греблі на байдарках на дистанції 500 метрів і вийшла до півфіналу Олімпійських ігор у Токіо.

Про це повідомили на сайті Федерації каное України.

У своєму попередньому заїзді Марія Повх, за результатами останніх міжнародних змагань, була однозначним фаворитом, адже решта учасниць спеціалізується в командних човнах, а полька Марта Вальчікевич – на спринті. Але гонка перекреслила всю цю статистику. Угорка Тамара Чіпеш, яка відома тільки успіхами в командних човнах, навела, що називається, «кіпіш», захопивши лідерство вже зі старту.

Також у топ-3 були ще один відомий командний боєць, досвідчена білоруска Марина Литвинчук і полька Марта Вальчікевіч – призерка трьох останніх чемпіонатів світу, але в спринті. Всього в 0,09 секунді від неї після першої половини Марія Повх. Але наздогнати польську спринтерку не вдалося. Прийшлося відбиратися через чвертьфінал, як, втім, і Юлії Юрійчук, яка стала п'ятою у своєму заїзді.

Олімпіада-2020: лучанка вийшла у півфінал змагань у Японії (відео)

В одному з Юлією чвертьфіналі стартували єгиптянка і представниця Самоа, тож задачу потрапляння в трійку українка виконала досить впевнено, хоча, щоб розраховувати на вихід в якісь фіналів (А, В, чи С) треба значно покращити часовий показник (1.58,657), що вона і обіцяла зробити.

Марія також впевнено виконала задачу виходу в півфінал, поступившись лише сербці Міліці Новакович, яка фінішувала слідом за нею на Євро-2021 – 1.50,769.

Байдарочниці Юлія Юрійчук і Марія Повх вийшли у півфінал Олімпійських ігор на дистанції 500 м, Анастасія Четверікова завершила змагання на дистанції 200 м.

Півфінали відбудуться вже 5 серпня, причому Юлія і Марія потрапили в один заїзд, звідки тільки двоє вийдуть в головний фінал

Довідково:

Марія Повх  – майстер спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках і каное. Спортсменка народилася 8 січня 1989 року в Луцьку. Веслувальниця – вихованка СДЮШОР «Олімп», її першими тренерами були Ольга Мухаметаліна та Тарас Шевченко. Зараз Марію Повх тренують Роман Повх та Андрій Шевчук.

Олімпійську ліцензію для збірної команди України спортсменка виборола на чемпіонаті світу з веслування на байдарках та каное у 2019 році. Тоді веслувальниця з напарницями у байдарці-четвірці на дистанції 500 метрів посіли восьме місце з результатом – 1.37,69. Іменну олімпійську ліцензію спортсменка здобула на кубку України, який відбувся 9–12 квітня 2021 року у місті Дніпро.

Олімпіада-2020: лучанка вийшла у півфінал змагань у Японії (відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів