Поділитись:

Міністр Шкарлет розповів, за яких умов в Україні відновлять "дистанційку"

Середа, 04 серпня 2021, 08:10
Міністр Шкарлет розповів, за яких умов в Україні відновлять

Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет заявив, що станом на зараз немає передумов до повернення до дистанційної освіти з вересня 2021 року.

Про це повідомляє Слово і діло.

Однак, за його словами, осінь пов’язана з похолоданням і це може вплинути на навчання.

"У міжсезоння завжди зростає кількість захворювань. Не тільки на ковід, а й на звичайні гострі респіраторні хвороби. Це – перша особливість. І друга особливість, яка може вплинути на повернення до дистанційної освіти, – це розповсюдження штаму Дельта, всіх інших нових штамів коронавірусу, які взагалі виникають у світі", – сказав він.

До слова, більша частина батьків українських школярів виступають проти дистанційної освіти.

Про це свідчать результати опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва протягом 1 – 7 червня 2021 року, у ході якого опитали понад дві тисячі респондентів. Відповідно до оприлюднених результатів, попри те, що 50% сімей, чиї діти чи внуки ходять до школи, погодилися з тим, що запровадження дистанційної освіти сприяло захисту їх родини від зараження коронавірусом, 56% опитаних зазначили, що проблем від запровадження дистанційної форми навчання було більше, ніж користі.

Серед найпоширеніших проблем, які виникали під час дистанційної освіти, батьки зазначали зниження рівня успішності дітей (72%), брак уваги вчителів до потреб дітей під час навчання (51%) та формальний підхід вчителів до проведення дистанційного навчання (50%).

Також ще одним з опосередкованих негативних наслідків впровадження дистанційного навчання стало збільшення напруженості у сім’ях. Про це повідомило 57% опитаних батьків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів