Поділитись:

В Україні з 2023 року запровадять накопичувальні пенсії

Середа, 04 серпня 2021, 06:59

В Україні з 2023 року планують запровадити соціальні пакети із накопичувальними пенсіями.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у вівторок, 3 серпня, на засіданні робочої групи з питань впровадження обов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення та розвитку недержавного пенсійного забезпечення..

“Завдання для робочої групи - це запровадження на базі чинного законодавства за рішенням уряду з 2023 року соціальних пакетів із накопичувальними пенсіями. Фактично це можуть бути ключові бюджетники, де ми можемо це випробовувати без зміни законодавства. Але, звичайно, наша ціль – це впровадження відповідних законів і повноцінне впровадження накопичувальної пенсії в Україні в цілому”, – сказав Шмигаль.

Прем’єр-міністр підкреслив, що поширення досвіду запровадження соціальних пакетів із накопичувальними пенсіями на соціальних працівників, вчителів, військових – це важливий елемент переходу до накопичувальної пенсійної системи.

“Ми зараз говоримо в першу чергу про створення державної накопичувальної системи – в будь-якому випадку це можливість для державної економіки отримати додатковий фінансовий інвестиційний ресурс”, – наголосив Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів