Поділитись:

Кому на Волині платили найбільші зарплати у червні

П'ятниця, 30 липня 2021, 11:42
Кому на Волині платили найбільші зарплати у червні

На Волині середня номінальна заробітна плата штатних працівників підприємств, установ та організацій у червні становила 12 126 грн (в Україні – 14 313 грн), що в 2,0 раза вище мінімального її рівня. У порівнянні з травнем 2021 р. розмір заробітної плати збільшився на 11,4 %.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Волинській області.

Найбільш оплачуваною була робота працівників, зайнятих у сферах виробництва машин і устатковання, не віднесених до інших угруповань, лісового господарства та лісозаготівель, виробництва меблів, державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування, фінансової та страхової діяльності, де заробітна плата перевищила середній показник по області в 1,6–1,3 раза.

Заборгованість із виплати заробітної плати впродовж червня збільшилась на 6,4 % і на 1 липня 2021 р. становила 30,3 млн грн, що дорівнює 1,7 % фонду
оплати праці, нарахованого за червень. Вчасно не отримали заробітну плату 3,4 тис. волинян, зайнятих в економіці області, кожному з них не виплачено в
середньому по 8981 грн.

До слова, за інформацією Держпраці, кожен п'ятий українець працює в тіньовому секторі економіки, проте тіньова зайнятість має тенденцію до зменшення. 

Нагадаємо: за даними Держстату, середня номінальна зарплата українців за червень 2021 року була на 23, 6% більшою в порівнянні з тою, яку вони отримали за червень 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів