Поділитись:

«СВІДОМІ» закликали подбати про довіз дітей з Іванчицівської гімназії до інших сіл

П'ятниця, 30 липня 2021, 12:15

Депутати фракції Громадянського руху «СВІДОМІ» закликали керівництво Луцької міської ради подбати про комфортний довіз дітей з ліквідованої Іванчицівської гімназії.

Рішення про ліквідацію гімназії ухвалили депутати Луцької міської ради під час чергової сесії 30 липня.  

У коментарі для ІА "Конкурент" депутат фракції «Громадянського Руху «СВІДОМІ» Михайло Наход наголосив на проблемі довозу дітей із ліквідованої гімназії до сусідніх сіл.

«26 липня я взяв участь у громадському обговоренні майбутнього школи у селі Іванчиці. Батьки учнів підтримують дане рішення, адже розмови про закриття школи велися впродовж останніх 20 років. Сьогодні найважливішими питаннями є якісне довезення дітей до сусідніх шкіл та працевлаштування звільнених вчителів. Прошу начальника управління звернути на них особливу увагу», – зазначив Михайло Наход.

Нагадаємо: раніше повідомлялося, що, попри те, що потужність закладу 120 учнів, останній рік тут навчалися усього 23 дитини. Відколи село Іванчиці приєднали до Луцької територіальної громади, з міського бюджету на утримання школи виділявся щонайменше один мільйон гривень на рік.

Відомо, що із 23 учнів навчалися діти з 8-го та 9-го класу. Інші ж – перебували на індивідуальній формі навчання, тобто вдома. Саме тому постало питання щодо ліквідацій Іванчицівської гімназії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів