Поділитись:

Заощадив майже 4 мільйони: луцький перевізник підробляв документи (відео)

П'ятниця, 30 липня 2021, 12:05
Заощадив майже 4 мільйони: луцький перевізник підробляв документи (відео)

У 2018-2019 роках луцький підприємець, аби занизити належний до сплати розмір податків та зборів, вносив до документів звітності неправдиві відомості. Через ці його незаконні дії  до бюджету не надійшло майже 3,9 мільйона гривень.

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Як стало відомо, прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про умисне ухилення від сплати податків у значних розмірах (ч.1 ст. 212 КК України), які вчинив підприємць-перевізник.

Санкцією ч.1 ст. 212 КК України за умисне ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у значних розмірах, карається штрафом від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо: волинянка повернула державі понад 100 тисяч гривень одержаної шахрайським шляхом соціальної допомоги. 

Камінь-Каширська окружна прокуратура скерувала до суду з угодою про визнання винуватопонад сті обвинувальний акт у кримінальному провадженні про підроблення й використання підроблених документів, а також пособництво у підробленні документів та шахрайства (ч. 5 ст. 27 ч. 1,3 ст. 358, ч. 3,4 ст. 358, ч.1, 2 ст. 190 КК України), вчинені 47-річною волинянкою, – повідомля пресслужба прокуратури Волині. 

Слідство встановило, що жінка кілька разів купувала підроблені довідки, а згодом використовувала їх, аби упродовж 2018-2020 року отримувати соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям. Таким чином волинянка безпідставно одержала від держави понад 105 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів