Поділитись:

У центрі Луцька обдирають фасад гімназії (фото, відео)

Четвер, 29 липня 2021, 19:00
У центрі Луцька обдирають фасад гімназії (фото, відео)

У Луцьку, як і обіцяли, розпочали ремонт фасаду гімназії № 4 імені Модеста Левицького, яка розташована на центральному проспекті міста.

Роботи виконують паралельно з реставрацією проспекту Волі, повідомили ІА «Конкурент» очевидці.

У четвер, 28 липня, працівники ремонтних бригад збивали стару, ще радянських часів, облицювальну плитку з фасаду гімназії. Вікна навчального закладу про всяк випадок прикрили листами ДСП.

Роботи з оновлення фасаду гімназії ведуть паралельно з дорожними робітниками, які почали облаштовувати поруч тротуари.

У центрі Луцька обдирають фасад гімназії (фото, відео)У центрі Луцька обдирають фасад гімназії (фото, відео)У центрі Луцька обдирають фасад гімназії (фото, відео)У центрі Луцька обдирають фасад гімназії (фото, відео)У центрі Луцька обдирають фасад гімназії (фото, відео)

Нагадаємо, нещодавно архітектори візуалізували, як виглядатиме оновлений фасад гімназії № 4 імені Модеста Левицького. Фотографіями поділився на своїй сторінці у фейсбуці міський голова Ігор Поліщук.

Мер повідомив, що незабаром почнуться ремонтні роботи фасаду гімназії № 4 імені Модеста Левицького, яка розташована на центральному проспекті міста. Він зауважив, що візуалізацію оновленого фасаду навчального закладу розробили архітектори, які беруть участь у реконструкції проспекту Волі.

«В коментарях діліться своїми враженнями від зовнішнього вигляду», – закликав Ігор Поліщук.

Загалом відгуки під постом були схвальні, але значна кількість лучан зауважила, що напис School на фасаді українського навчального закладу є недоречним. Мовляв, тільки-но позбулися написів російською, як усюди почали «тулити» написи англійською. Коментатори зійшлися на думці, що написи на державних і комунальних установах мають бути виключно державною мовою.

У центрі Луцька обдирають фасад гімназії (фото, відео)

Тим часом голова фракції Громадянський Рух «СВІДОМІ» у Луцькраді Тарас Шкітер звернувся до керівництва міської ради з пропозицією відремонтувати фасад однієї з найстаріших шкіл міста.

Зі слів Тараса Шкітера, він зустрівся із директором Луцького НВК № 7 із природничим спрямуванням Нілою Карюк, яка розповіла, що ліцей давно потребує ремонту, особливо його фасад. 

Це одна із найстаріших загальноосвітніх шкіл міста, яка заснована ще у 1946 році. І виглядає вона, на жаль, на свій вік", – зауважив депутат.

Фасад навчального закладу викладений ще радянською плиткою, яка у багатьох місцях відвалюється, що потенційно небезпечно для учнів, вчителів, батьків та персоналу школи.

У центрі Луцька обдирають фасад гімназії (фото, відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024