Поділитись:

«Нашкодили» на 56 тисяч гривень: волинян судитимуть за незаконну деревину

Четвер, 29 липня 2021, 17:40
«Нашкодили» на 56 тисяч гривень: волинян судитимуть за незаконну деревину

фото ілюстративне

Двоє волинян постануть перед судом за незаконно зрубану деревину.

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Прокурори Ківерцівського відділу Луцької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти у кримінальних провадженнях про вчинення
двома волинянами злочинів проти довкілля.

63-річний житель села Красноволя Луцького району постане перед судом за зберігання незаконно зрубаних дерев. На подвір'ї його домоволодіння правоохоронці знайшли незаконно зрубану деревину. Протиправні дії волинянина завдали ДП «Колківське лісове господарство» шкоду на суму понад 31 тис. гривень.

Другий обвинувачений – 20-річний житель села Грем’яче Луцького району, відповідатиме перед судом за незаконну порубку дерев. 09 липня 2021 року він, не маючи лісорубного квитка, зрізав сосни, завдавши ДП «Цуманське лісове господарство» матеріальну шкоду на суму понад 25 тисяч гривень.

Згідно із санкцією ч.1 ст. 246 КК України, незаконна порубка дерев у лісах, перевезення та зберігання незаконно зрубаних дерев, внаслідок чого заподіяно істотну шкоду, карається штрафом від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо: учора, 28 липня, під час ранкового рейду працівники державної лісової охорони ДП «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» виявили самовільну порубку у Сошичненському лісництві. За слідами вдалося встановити місцезнаходження лісосировини – її знайшли біля приватного будинку в с. Сошичне. Збитки у цій справі становлять в межах 40 тисяч гривень, тож за порушення передбачена кримінальна відповідальність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів