Поділитись:

Prozorro допомогла заощадити Україні 190 мільярдів гривень

Четвер, 29 липня 2021, 00:15
Prozorro допомогла заощадити Україні 190 мільярдів гривень

За п'ять років роботи система публічних закупівель Prozorro зекономила країні 190 млрд грн. 

Про це пише Урядовий портал.

«Завдяки конкуренції бізнесу на торгах Prozorro впродовж 5 років державні та комунальні органи та підприємства змогли заощадити 190 млрд грн від суми, яку вони планували витратити на закупівлях. У середньому завдяки закупівлі в Prozorro на 1 млн грн замовники економлять 80-100 тисяч грн, і можуть скеровувати їх на додаткові потреби», – йдеться в повідомленні.

Минулого року заощадження становили майже 56 млрд грн.

«Система Prozorro залишається унікальним інструментом, який не тільки дозволяє економити на держзакупівлях, але і є однією з основ антикорупційної реформи в Україні. Відкритість у публічних закупівлях формує новий рівень довіри між громадянами та державою, тому розвиток Prozorro залишається важливим елементом урядової політики», – зауважив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Зазначається, що сфера закупівель та система Prozorro постійно вдосконалюється. Таким чином, з 2022 року будуть повністю ліквідовані тендерні комітети. На їхню зміну прийде формат роботи через уповноважених осіб – фахівців, для яких закупівлі будуть не додатковим навантаженням, а оплачуваною роботою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів