Поділитись:

Ціни на каву зросли до рекорду за 7 років

Середа, 28 липня 2021, 02:45
Ціни на каву зросли до рекорду за 7 років

Минулого тижня ціни на каву зросли на 20%, згодом збільшились ще на 10% та опинилися на найвищому рівні за останні  7 років. Це відбувається через погоду у Бразилії. Країна є одним із основних світових постачальників кавових зерен.

Про це пише "Економічна правда".

Потужні морози минулого тижня пошкодили значну частину полів в основному кавовому поясі Бразилії. Прогнозується, що така погода збережеться до кінця тижня. 

Кавові дерева надзвичайно чутливі до морозу, який може завдати їм сильної шкоди і навіть повністю вбити. За попередніми оцінками морози уразили від 150 тисяч до 200 тисяч гектарів, або близько 11% загальної площі посівів арабіки в країні.

Ф'ючерсні ціни на каву на арабіку на біржі стрімко зросли 26 липня, коли вересневий контракт піднявся до піку 4,782 долара за кілограм – найвищого з жовтня 2014 року рівня.

Втрати оцінюють від 330 тисяч до 540 тисяч тонн кавових зерен врожаю на 2022 рік, адже цьогоріч врожай практично зібрали.

Ф'ючерси (ред.- домовленості на купівлю за певно ціною) на арабіку зросли на близько 35% з кінця червня, що може змусити найбільші бренди незабаром підвищувати ціни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів