Поділитись:

Самарівську сільську раду зобов'язали створити службу у справах дітей

Вівторок, 27 липня 2021, 18:20
Самарівську сільську раду зобов'язали створити службу у справах дітей

Волинський окружний адміністративний суд визнав протиправною бездіяльність Самарівської сільської ради Ковельського району та зобов’язав утворити у складі виконавчих органів ради службу у справах дітей.

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури. 

Прокурори з'ясували, що на території ОТГ, створеної у 2016 році, проживає  понад 1,3 тисячі дітей, у тому числі діти-сироти, діти, які опинились у складних життєвих обставинах, та діти, позбавлені батьківського піклування.

Однак, органи місцевого самоврядування упродовж чотирьох років не створили служби у справах дітей, чим порушують вимоги чинного законодавства та не виконують повноваження із забезпечення, дотримання і захисту прав дітей.

Втрутившись у ситуацію, прокурори в суді домоглися визнання такої бездіяльності протиправною та зобов’язання органів місцевого самоврядування утворити у складі виконавчих органів ради служби у справах дітей.

Нагадаємо: створення служб захисту прав дітей на рівні громад і районів згідно нового адміністративно-територіального устрою – пріоритет для влади.

Варто зазначити, що в процесі реформи децентралізації, служби, які забезпечують збереження прав дітей, можуть просто зникнути. Наразі, головним завданням органів місцевого самоврядування є забезпечення гідних умов для дітей, які втратили батьківську опіку шляхом формування дитячих будинків сімейного типу та навчання і підготовки патронатних сімей на рівні громад і нових районів. Адже ніякий інтернатний заклад дитині сім’ю не замінить. Саме завдяки такій формі влаштування дітей, в Україні практично перестануть існувати дитячі будинки. Як наслідок, діти будуть виховуватися в умовах здорової та люблячої сім’ї, що позитивно вплине на формування дитини як особистості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 січня 2024
02 січня 2024
20 червня 2023
25 січня 2023
05 жовтня 2022
27 вересня 2022
21 вересня 2022
20 вересня 2022
06 вересня 2022