Поділитись:

На Волині потенційного підривника «закрили» на понад 4 роки

Понеділок, 26 липня 2021, 17:45
На Волині потенційного підривника «закрили» на понад 4 роки

Волинянин придбав і зберігав удома набої до мисливської рушниці та два десятки електродетонаторів до вибухових пристроїв – тепер він сидітиме за ґратами.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

Слідство довело, що 37-річний житель смт Іваничі, раніше судимий за злочини, пов’язані із незаконним обігом наркотичних засобів, незаконно придбав і зберігав удома набої до мисливської рушниці та двадцять електродетонаторів до вибухових пристроїв.

Усе це виявили у його оселі і вилучили правоохоронці під час проведення санкціонованого судом обшуку.

Прокурори Нововолинського відділу Володимир-Волинської окружної прокуратури підтримали публічне обвинувачення у кримінальному провадженні про незаконне поводження із бойовими припасами (ч. 1 ст. 263 КК України). Нововолинський міський суд визнав волинянина винуватим у вчиненні злочину та призначив йому покарання у виді 4 років та 4 місяців позбавлення волі.

Нагадаємо, правоохоронці провели низку обшуків у Ковельському районі, в результаті яких знайшли у трьох волинян незареєстровані рушниці, набої до них та вибухівку. Обшуки проводили слідчі Ковельського райуправління поліції спільно з співробітниками Головного оперативно-розшукового відділу Луцького прикордонного загону.

У результаті обшуку в 58-річного мешканця села Заприп’ять правоохоронці вилучили дві гладкоствольні рушниці без передбачених законом дозволів та набої до них. 

У жителя села Гута на території домоволодіння виявили 400 г вибухової речовини та набої до рушниці. 

А в 59-річного мешканця села Яревище правоохоронці виявили дві рушниці, 60 набоїв до зброї та 200 г пороху.

Усе це вилучили та скерували на необхідні експертизи.

Власникам незареєстрованих гладкоствольних рушниць загрожує адміністративна відповідальність, передбачена ст. 190 (Порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За зберігання вибухової речовини передбачена кримінальна відповідальність за статтею 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024