Поділитись:

У Луцьку судили жінку, яка вкусила та побила патрульного

Понеділок, 26 липня 2021, 17:32

Молода лучанка, яка в ході конфлікту вкусила патрульного, що приїхав на виклик,  а згодом ще й вдарила його в обличчя, постала перед судом.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду від 20 липня.

Відомо, що 1 квітня одному із екіпажів патрульної поліції Луцька на планшет надійшло повідомлення про конфлікт. Прибувши за вказаною адресою, поліцейські виявили жінку, яка порушувала громадський порядок та вела себе агресивно. На зауваження поліцейських і прохання заспокоїтися вона не реагувала, натомість вкусила одного із патрульних за праве стегно.  

Після цього жінку затримали і доставили до відділення поліції, однак на цьому конфлікт не завершився. Вже у відділенні порушниця правопорядку вдарила того ж патрульного кулаком в обличчя.

Судово-медична експертиза встановила, що тілесні ушкодження, які в результаті отримав поліцейський, відносяться до легких тілесних ушкоджень. Тож жінку судили за частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України – Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу.

У суді підсудна визнала свою вину у повному обсязі, щиро розкаялася та просила суворо не карати. Потерпілий також просив суд застосувати мінімальне покарання для своєї кривдниці.

Відомо, що жінка – уродженка Республіки Саха Російської Федерації, раніше не судима, неодружена, тимчасово не працює та має на утриманні двох дітей – 2013 та 2020 років народження. Саме наявність малолітніх дітей та молодий вік підсудної стали пом’якшуючими обставинами.

Дослідивши всі обставини справи, суд ухвалив вирок, за яким жінці призначили покарання у виді обмеження волі строком на один рік з іспитовим строком тривалістю два роки.

Санкція частини 2 статті 345 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів