Поділитись:

У Світязь можуть потрапити нечистоти: місцеві незаконно підключаються до каналізації

Неділя, 25 липня 2021, 11:00
У Світязь можуть потрапити нечистоти: місцеві незаконно підключаються до каналізації

У перлині волинських озер Світязі незабаром можуть опинитися нечистоти, які незаконно зливають місцеві мешканці. 

Про це інформує керівництво Шацької територіальної громади.

На території Шацької громади, а саме в селі Світязь, по вулицях Жовтнева і Набережна, та в смт Шацьк, по вулиці Вересова, серед людей, які надають послуги з тимчасового проживання, були виявлені факти самовільного приєднання до каналізаційної мережі.

Фірма-підрядник, яка завершує в Світязі роботи з будівництва каналізаційної мережі, оперативно відреагувала на відповідні звернення-скарги людей, провівши перевірку. Інформація про порушення законодавства підтвердилася.

Каналізація ще не введена в експлуатацію, тому є ймовірність, що нечистоти можуть потрапляти в озеро.

«Незаконні дії вчинили люди, які не сплачують туристичного збору і, крім того, ще й наносять шкоду навколишньому середовищу. На відповідній нараді, яка відбулася в селищній раді, було вирішено звернутися у правоохоронні органи, екологічну та податкову інспекції, аби порушників притягнути до відповідальності», – прокоментував ситуацію Шацький селищний голова Сергій Карпук.

У Світязь можуть потрапити нечистоти: місцеві незаконно підключаються до каналізаціїУ Світязь можуть потрапити нечистоти: місцеві незаконно підключаються до каналізаціїУ Світязь можуть потрапити нечистоти: місцеві незаконно підключаються до каналізаціїУ Світязь можуть потрапити нечистоти: місцеві незаконно підключаються до каналізації

До слова, на автодорозі,  яка веде до туристичного магніту Волині – озера Світязь, нанесли свіжу дорожню розмітку. Чимало українців та іноземців уже змогли оцінити відновлену ділянку автошляху Т-03-02 Піща – Шацьк – Любомль – Володимир-Волинський – Павлівка – Горохів – Берестечко –  Козин – /М-06/. Від села Піща до села Положеве – понад 26 кілометрів нового асфальтного покриття зі свіжою дорожньою розміткою. 

Нагадаємо, нещодавно волинянин романтично освідчився коханій на березі Світязя. Хлопець став на коліно просто на дерев'яному пірсі за кілька метрів від озера, на очах у сотень відпочивальників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів