Поділитись:

У Луцькому районі «втомився» ще один міст (фото)

Субота, 24 липня 2021, 13:23

У селі Пальче Луцького району руйнується міст через річку Конопелька.

Про це повідомили на сайті Підгайцівської громади.

У п'ятницю, 23 липня, повідомили, що Підгайцівська сільська рада направила лист до держпідприємства «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області» з проханням обстежити на аварійність міст через річку Конопелька у селі Пальче Луцького району.

Староста Хорлупівсього старостинського округу Василь Грудік зазначив, що останнім часом просідання дорожнього полотна посилилось, тому він переконаний, що міст потрібно невідкладно обстежити на аварійність та усунути недоліки.

Посадовці сподіваються, що дорожники оперативно відреагують та обстежать проблемну ділянку.

Тим часом на території Маневицької громади селяни самотужки відремонтували давно занедбані переправи через річку Стир.

За словами заступника Маневицького селищного голови Сергія Борисюка, три старі понтонні мости були напівзруйновані: деревина від віку прогнила, метал заіржавів від постійного контакту з водою.

Переправи через Стир у Новосілках, Старому Чарторийську і Хряську були здавна. Місцеві жителі постійно ними користувалися, адже по той бік Стиру – пасовища й сінокоси. Крім того, такі переправи між собою населені пункти.

Тому мешканці цих сіл об'єднали зусилля, аби відреставрувати понтонні мости. За словами Сергія Борисюка, з ремонтом селянам допомогла сільрада, деревину дало місцеве лісництво, а саму роботу виконали декілька десятків місцевих жителів.

Паромні мости у селах Новосілки й Хряськ закінчили ремонтувати ще минулого тижня, а сьогодні, 20 липня, завершили ремонт мосту в Старому Чарторийську.

За словами Сергія Борисюка, відремонтовані переправи мають прослужити п'ять-шість років. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 січня 2024
10:34
06 січня 2024
31 грудня 2023
19 грудня 2023
29 листопада 2023
17 листопада 2023