Поділитись:

У Луцьку відремонтують площу перед РАЦСом: що планують зробити (відео)

П'ятниця, 23 липня 2021, 16:10
У Луцьку відремонтують площу перед РАЦСом: що планують зробити (відео)

Площу Героїв Майдану, що на проспекті Соборності перед РАЦСом реконструюють.

На платформі Prozorro департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради оголосив тендерні торги. Пропозиції від учасників прийматимуть до 26 липня, а аукціон розпочнеться 27 липня. Реконструкція передбачає розбирання старого покриття, влаштування бортових каменів, покриття з фігурних елементів мощення, бетонних тротуарних плит, прокладання труб каналізації, улаштування каналізаційних колодязів, проведення зовнішнього освітлення, садіння дерев і кущів та встановлення антипаркувальних стовпчиків.

Вартість робіт становить понад 23 мільйони гривень.

Завершити реконструкцію планують до 31 грудня 2021 року.

До слова, вже багато років точаться дискусії стосовно того, який пам'ятник має постати на постаменті навпроти Палацу урочистих подій у Луцьку. Раніше були пропозиції розмістити там пам'ятник очільнику українського повстанського руху Степану Бандері. Однак, ця ідея часто знаходила опір серед лучан, які хотіли бачити біля РАЦСу щось менш політичне, і більш романтичне.

У грудні минулого року лучанин Дмитро Глазунов зареєстрував петицію, в якій пропонував перенести пам'ятник Степану Бандері на вулицю Степана Бандери, що навпроти прокуратури. Натомість на фундаменті, який вже стоїть, Дмитро Глазунов пропонує встановити бронзову скульптуру собаки Хатіко, яка вважається у світі символом вірності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів