Поділитись:

Волинянин відправив у Польщу українця на дельтаплані – попалися обидвоє (фото)

П'ятниця, 23 липня 2021, 10:22

У жителя Володимира-Волинського вилучили засоби для переправляння осіб за кордон за допомогою мотодельтаплана. 

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

В оселі та автомобілях волинянина, ймовірно, причетного до незаконного переправлення 24-річного громадянина України у Республіку Польща за допомогою мотодельтаплана, провели санкціоновані обшуки.

Уночі 14 липня 2021 року спробі такого переправлення завадили польські правоохоронці.

Під час обшуку у 31-річного жителя Володимира-Волинського вилучили транспортні засоби, за допомогою яких дельтаплан та його пілота доставили до
кордону, а також мобільні телефони й документи на автомобілі на іноземній реєстрації.

Вирішується питання про повідомлення волинянину про підозру у незаконному переправленні особи через державний кордон України (ч.1 ст. 332 КК України, покарання – до 5 років позбавлення волі).

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо: на початку червня стався курйозний випадок – двоє громадян Німеччини намагалися на велосипедах перетнути кордон в Україну з Польщі, вважаючи, що Україна – член ЄС. З’ясувалося, що порушники – 21- та 36-річні громадяни Німеччини. Вони мали документи та пояснили, що мандрують світом на велосипедах. Цього разу їхній веломаршрут пролягав з Німеччини до Таїланду через Польщу, Білорусь та РФ. Вони вирушили з Дюссельдорфа. Їхати з Польщі в Україну навпростець німці вирішили, адже думали, що Україна входить в ЄС і перетинати кордон в пунктах пропуску не обов’язково. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів