Поділитись:

Україна і Китай підпишуть угоду про безвіз (відео)

Середа, 14 липня 2021, 13:25
Україна і Китай підпишуть угоду про безвіз (відео)

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном, під час якої домовились укласти Угоду про безвіз двома країнами.

Про це повідомляє Офіс Президента.

Лідери держав обмінялись вітаннями з нагоди десятої річниці встановлення стратегічного партнерства між Україною та КНР і підтвердили обопільну налаштованість на його розвиток і поглиблення.

Під час розмови Володимир Зеленський подякував Голові КНР від імені українського народу за постачання вакцин проти коронавірусу в Україну.

«Ці вакцини врятували життя багатьом українцям», – зазначив він.

Лідери держав відзначили, що спільна боротьба з пандемією і співробітництво Китаю й України є живим втіленням дружби між народами.

«Китай – торговельно-економічний партнер України номер один у світі. І ми зацікавлені в повній реалізації потенціалу двосторонньої взаємодії, насамперед у сферах торгівлі та крупних інфраструктурних проєктів», – зауважив Президент України.

Глава держави додав, що, попри глобальну пандемію, товарообіг між Україною й Китаєм зростає другий рік поспіль, що свідчить про продуктивну двосторонню співпрацю.

Володимир Зеленський наголосив на важливості участі китайських інвесторів у реалізації низки проєктів з розвитку інфраструктури морських портів, будівництва й модернізації доріг, розвитку залізниць та міської інфраструктури й муніципального господарства.

Під час розмови було підтверджено зацікавленість у нарощуванні українського експорту до Китаю та розширенні співробітництва у переробці української сільськогосподарської продукції.

Голова КНР відзначив важливість президентського проєкту «Велике будівництво» й висловив готовність Китаю співпрацювати на цьому напрямі. Крім того, сторони приділили увагу потенціалу співпраці в галузі торгівлі та можливості збільшення її обсягів. Володимир Зеленський висловив сподівання, що Україна може стати «містком у Європу» для китайського бізнесу.

Очільники держав обговорили важливість розвитку міжлюдських контактів між нашими країнами та домовились укласти Угоду про безвіз між Україною й Китаєм.

Володимир Зеленський підтвердив незмінність позиції України в питанні єдиного Китаю. Голова КНР підкреслив, що Китай поважає шлях незалежності, обраний українським народом, підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

Лідери держав обмінялися запрошеннями здійснити візити у зручний час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
04 квітня 2024
01 лютого 2024
21 січня 2024
23 грудня 2023
10 грудня 2023
06 листопада 2023
25 жовтня 2023
16 жовтня 2023
29 вересня 2023